De beste links op het internet waar je gratis advies kan krijgen over allerlei onderwerpen. Gratis advies geeft veel tips en adviezen om het leven leuker en gemakkelijker te maken! Van huis verkopen, wonen tot koken en spelletjes.

Wednesday, October 18, 2006

Waar krijg je de hoogste spaarrente?

Waar krijg je de hoogste spaarrente?

Gepubliceerd op dinsdag 26 juli 2005, laatst gewijzigd: 22 juni 2006

Welke bank of geldinstelling biedt de hoogste spaarrentes? Een overzicht van alle aanbieders waarvan de tarieven online te vinden zijn en wat de voorwaarden zijn.

In ons land zijn tientallen aanbieders die samen zo'n honderd verschillende spaarrekeningen aanbieden. Waar krijg je de hoogste spaarrente tegen de gunstigste voorwaarden? Dat hangt er maar helemaal van af of je elk moment over je geld wilt kunnen beschikken of dat je het voor wat langere tijd weg kunt zetten. Volgens de Consumentenbond, in het juni/juli 2006 van de Geldgids, biedt Argenta de hoogste rente opinternetspaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden. Het lastige is wel dat rekeningen van deze Belgische bank alleen via tussenpersonen te openen zijn. Wie niet aan internetsparen doet (bestaan die mensen nog?) kan volgens dat onderzoek het beste terecht bij Amsterdam Trade Bank.

Voorwaarden
Daarnaast schermen tal van aanbieders met hoge rentetarieven, waar vaak wel allerlei voorwaarden aan verbonden zijn. Zo wil de ene bank dat je het geld minimaal drie maanden niet aanraakt. Neem je je geld eerder op, dan kun je fluiten naar die hoge rente. Andere banken eisen dat je minimaal een ton op je rekening laat staan of willen dat je maandelijks een bepaald bedrag naar je spaarrekening overmaakt. In die laatste categorie kwamen Ideaal Sparen van ASN Bank en ING Bank goed uit de bus in het onderzoek van de Consumentenbond.

Weer andere banken hanteren opnamekosten. Het voordeel van een hoge rente valt dan weer een stuk lager uit. Rekenen, vergelijken en de addertjes onder het gras opzoeken loont dus.

Klik op de links en je krijgt per bank een overzicht.
ABN Amro
Dexia Bank
Ohra
Amev
DSB Bank
Postbank (ING Groep)
ASN Bank
FBTO
Rabobank
ASR Bank (Fortis)
Finansbank
Reaal
AK Bank
Fortis
Robeco Direct
Amsterdam Trade Bank
Friesland Bank
Robein
Argenta
Garantibank
SNS Bank
Bank Bercoop
Holland Beleggings- groep (Allianz Groep)
Spaarbeleg (Aegon)
C en E Bankiers (F. van Lanschot Bankiers)
ING Bank
Stad Rotterdam (Fortis)
Centraal Beheer Achmea
KoƧ Bank
Triodos Bank
CVB Bank (SNS Reaal Groep)
Levob (onderdeel Achmea Groep)
Yap Kredi Bank
Demir Halk Bank
Nationale Nederlan- den (ING Groep)

Meer informatie over de Hoogste Rente of Hoogste Renten.