De beste links op het internet waar je gratis advies kan krijgen over allerlei onderwerpen. Gratis advies geeft veel tips en adviezen om het leven leuker en gemakkelijker te maken! Van huis verkopen, wonen tot koken en spelletjes.

Thursday, October 12, 2006

Bouw een vermogen op door slim te sparen en beleggen!

Sparen & Beleggen - hoe bouw je een vermogen op?

Sparen en beleggen is een leuke bezigheid. Zeker als je je vermogen ziet groeien. Op deze website geef ik enkele tips hoe je best je vermogen, al is dat vermogen nog zo klein, het best kan beheren. Ik beleg beter dan de grote banken en ik denk dat iedereen dat kan! Uit eigen ervaringen laat ik je zien hoe je je geld kan laten groeien.

Over beleggen zijn boekenplanken vol zin en onzin geschreven. Het is onmogelijk om die allemaal door te lezen. Daarom een paar korte tips.

Heb geduld
De tijd is uw krachtigste bondgenoot. Naarmate u langer belegt, zult u merken dat goede en slechte resultaten elkaar compenseren.

Spreiden is risico mijden
Steek nooit meer dan 10% van uw geld in een specifiek aandeel. Ook al hebt u nog zoveel vertrouwen in de goede afloop. Door te zorgen voor een goede spreiding in uw portefeuille, beperkt u de kans op negatieve resultaten aanzienlijk. Beleggingsfondsen bieden in dit opzicht uitstekende mogelijkheden.

Alles is belangrijk behalve de betaalde aankoopkoers
Als u zich afvraagt of u een bepaald aandeel in portefeuille wilt houden, laat u zich dan niet leiden door de prijs die u er ooit voor betaald hebt; Pensioen Advies. Ook al is de huidige koers lager en staat u op een verlies van 20%. Bij beleggen gaat het om de toekomstverwachtingen. Als u het idee hebt dat er geen verbetering zal optreden, ruil het aandeel dan in voor een ander dat wel goede perspectieven biedt.

Snijd verliezen af en geef winsten de kans om te groeien
Beleggers maken vaak de fout dat zij missers te lang in hun portefeuille houden en de winners te vroeg verkopen. Op die manier wordt het per definitie onmogelijk gemaakt om een goed gemiddeld resultaat te behalen. Immers, het gemiddelde wordt gevormd door de uitschieters die de missers compenseren. Pak daarom op tijd uw verliezen en geef winsten de kans om nog verder te groeien. Dat vraagt om discipline, maar u wordt er voor beloond.

Beleg tegen de economische cyclus in
Op het moment dat de economie hoogtij viert, staan alle lichten op groen. Beleggers hebben vertrouwen in de toekomst en de rente is laag. Internetsparen. Iedereen wil ineens aandelen kopen. Voor de ervaren belegger is dat het sein om rustig achterover te gaan leunen en een deel van zijn geld op een spaarrekening te zetten. Hij wacht op sombere vooruitzichten en op een hoge rentestand. Pas dan wordt het weer tijd om in aandelen te gaan beleggen. Ze kunnen dan immers alleen maar stijgen.

Vaar uw eigen koers
Ga voorzichtig om met alle mooie verhalen van andere beleggers. Kies zelf uw informatiebronnen uit en stel vast of ze aansluiten bij uw eigen oordeel. Het ergste wat een belegger kan overkomen is dat hij ronddwaalt van de ene tipgever naar de andere.

'Krummelen is lummelen'
Een populaire uitdrukking op de beurs, die maar al te vaak waarheid wordt; Rendement Beleggen Als u te veel versnippert door bijvoorbeeld steeds maar kleine bedragen in allerlei fondsen te stoppen, gaan de transactiekosten naar verhouding zwaar doortellen. En dat gaat weer ten koste van uw rendement. Kies liever voor een aantal solide fondsen en houd deze vast zolang dat verantwoord is.

Niet beleggen met geleend geld
Mensen die denken over beginnen met beleggen, zijn vaak bang voor een crash. Beleggen & Sparen. Meestal is die angst overdreven, want de slechte jaren worden gecompenseerd door de goede. Echt fout gaat het bij een crash als u belegt met geleend geld. Degene die u de lening heeft verstrekt wil dan zijn geld terug en u moet verkopen met verlies. Als u dan nog niet alles kunt terugbetalen, blijft u zitten met een schuld.


Lees meer over dit onderwerp:
Makelaaropleiding.nl - Bouwkavels.biz - Huis en tuin - Huis kopen in het buitenland - Gratis Advies - Super Sites