De beste links op het internet waar je gratis advies kan krijgen over allerlei onderwerpen. Gratis advies geeft veel tips en adviezen om het leven leuker en gemakkelijker te maken! Van huis verkopen, wonen tot koken en spelletjes.

Monday, September 25, 2006

Makelaarsopleiding

Makelaarsopleiding - opleiding makelaar

Makelaardij opleidingen
Er zijn verschillende opleidingen voor makelaar. Je kan makelaar o.z. (SVM-NIVO) worden. Behaal het erkende diploma SVM-NIVO. De opleiding Makelaar en Taxateur o.z. (SVM NIVO) wordt op hbo-niveau gegeven. Je kan deze opleiding volgen als dag- en avond opleiding. Je doet dan het SVM-NIVO examen Makelaar-Taxateur en de Praktijktoets. Er zijn ook introductiecursussen makelaardij en vastgoed IMV beschikbaar. Dergelijke cursussen zijn een korte oriƫntatie op het vakgebied. Je kan ook de opleiding voor makelaar-taxateur onroerende zaken volgen. Tevens kun je WOZ-taxateur (SVM NIVO) worden. Verder zijn er opleidingen voor Woningfinanciering-I (NIBE-SVV), Erkend Hypotheekadviseur (SEH) en Assurantiƫn B (SEA).

Onderwijsinstellingen & inhoud studie
Wij bieden een overzicht van de onderwijsinstellingen die een opleiding tot makelaar of opleiding tot taxateur geven. Wil je meer weten over de inhoud van de studie? Lees alles over de vakkenpakket
van een makelaardij opleiding. Wat zijn de typische kenmerken van een makelaar?

Makelaar in het vastgoed
Werkzaam zijn bij een makelaardij in onroerende goederen. Veel makelaars lopen in een flitsend pak en een mobiel in de binnenzak te borrelen. Dat is het algemene beeld. Toch moet je hier genuanceerder naar kijken. Makelen is mensenwerk en mensen kennen. Je hoeft niet overdreven met iedereen vrienden te worden of continue te patsen. In het vastgoed gaat het over kennen, kunnen en gunnen. Wees jezelf. Wees vriendelijk en hoffelijk, behandel mensen zoals jij behandelt wilt worden.

Wanneer ben je een goede makelaar?
Makelen gaat over het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, maar eigenlijk vooral over het bij elkaar brengen van mensen. Beide partijen moeten vertrouwen en respect voor elkaars belangen krijgen. Alleen dan kan een goede overeenkomst worden bereikt waar alle partijen zich content mee voelen. Het is dan ook belangrijk dat je oprecht bent geinteresseerd in mensen. De human-factor, de menselijke factor, is essentieel.