De beste links op het internet waar je gratis advies kan krijgen over allerlei onderwerpen. Gratis advies geeft veel tips en adviezen om het leven leuker en gemakkelijker te maken! Van huis verkopen, wonen tot koken en spelletjes.

Thursday, September 28, 2006

Makelaar voor de aankoop van een huis

Makelaar voor de aankoop van een huis
De voordelen van een aankopend makelaar

De voordelen om een aankopend makelaar in te schakelen zijn als volgt:

Bezichtigen
Inbreng van vakkennis bij het bezichtigen. Het is erg handig om de finale bezichtiging samen met de aankopend makelaar te doen. Hij weet waar hij op moet letten, waar vaak de schoen wringt en wat hij moet vragen. Hier geldt dat voor relatief weinig geld belangrijke risico's kunnen worden vermeden.

Onderhandelen
Voor het onderhandelen hangt het van je eigen persoonlijkheid af hoeveel waarde de makelaar kan toevoegen. Als je het idee hebt dat je prima zelf kan onderhandelen, dan moet je dat doen. Je hebt er dan zelf een direct gevoel bij, het is altijd leuk om te doen. Tevens geldt dat de tarieven voor het onderhandelen aanzienlijk zijn.
Te overwegen is om de makelaar zodanig te honoreren dat hij zichzelf terugverdient. Je stelt dan als taak dat de makelaar zo gunstig moet onderhandelen dat hij zijn eigen courtage terugverdiend. In de praktijk leidt dit erg vaak tot lastig te beoordelen situaties waarbij het meten van de geleverde prestatie moeilijk is. Dit raden wij in beginsel dan ook af. Een makelaar heeft liever een vast courtage en wil snel de deal maken om omzet te draaien (niets mis mee, zolang de intenties van beide partijen maar duidelijk zijn).

Afhandelen
Inbreng van deskundigheid bij het afhandelen van de koopovereenkomst. Voor een relatief lage courtage kunnen belangrijke risico's worden vermeden en wordt een hoop tijd bespaart. Het is niet makelijk om als leek de gang van zaken en de koopovereenkomst goed te beoordelen. Je weet niet wat gangbaar en normaal is om te vragen of te onderhandelen.